Bývalý iránsky prezident Mahmúd Ahmadínežád si otvoril konto na sociálnej sieti Twitter

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 08:20 • 2 min
Bývalý iránsky prezident Mahmúd Ahmadínežád si otvoril konto na sociálnej sieti Twitter

TEHERÁN - Bývalý iránsky prezident Mahmúd Ahmadínežád si v nedeľu otvoril konto na sociálnej sieti Twitter, a to napriek tomu, že v minulosti sa tvrdo zasadzoval za zákaz tohto média vo svojej vlasti.

slovakia

left justify in out

Jeho prvým tvítom bolo video, v ktorom vyzval ľudí, aby ho sledovali na osobnom konte @Ahmadinejad1956. "V mene boha nech mier navštívi všetkých slobodu milujúcich ľudí na celom svete," napísal exprezident v angličtine.

 

Napriek tomu, že je táto služba v krajine pre bežných ľudí zablokovaná, pravidelne ju používajú mnohí poprední iránski činitelia vrátane prezidenta Hasana Rúháního, ministra zahraničných vecí Mohammada Džaváda Zarífa či najvyššieho duchovného vodcu Alího Chameneího, ktorého úrad spravuje dokonca niekoľko účtov v rozličných jazykoch.

 

Twitter bol pre iránskych užívateľov zakázaný v roku 2009 po rozsiahlych protestoch proti Ahmadínežádovmu opätovnému zvoleniu za hlavu štátu. Tieto demonštrácie boli po prvý raz organizované práve prostredníctvom Twitteru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona