Bývalý hráč NBA Dennis Rodman spôsobil dopravnú nehodu, trest si odpracuje

NETKY.SK • 7 Február 2017, 09:01 • 2 min
Bývalý hráč NBA Dennis Rodman spôsobil dopravnú nehodu, trest si odpracuje

SANTA ANA - Americký bývalý basketbalista Dennis Rodman vyviazol s neformálnou podmienkou a odslúži si 30 hodín verejnoprospešných prác za spôsobenie dopravnej nehody. O treste rozhodli úrady kalifornského okresu Orange.

slovakia

left justify in out

Podľa úradu okresného prokurátora sa Rodman priznal k všetkým bodom žaloby. Päťdesiatpäťročný niekdajší krídelník Chicaga a Detroitu 20. júla 2016 svojou jazdou v Santa Ane prinútil šoféra iného vozidla k nárazu do bariéry, aby sa vyhol vzájomnej kolízii. Vraj doplatil na zlé značenie zjazdu z diaľnice a následne sa so svojím SUV usiloval o korektúru smeru, aby sa vyhol iným autám.

 

Prokuratúra ho obvinila tiež zo šoférovania bez platného vodičského oprávnenia a krivej výpovede. Obvinenie z úteku z miesta nehody bolo stiahnuté, informoval Rodmanov právnik Paul S. Meyer. Jeho klient tiež musí uhradiť spôsobené škody.


Neformálna podmienka nevyžaduje pravidelné hlásenie sociálnemu kurátorovi, odsúdený podlieha priamo súdu a poskytuje mu iba podklady o splnení podmienky, informuje o prípadnom zatknutí či zmene adresy.


Rodman patril v 90. rokoch k najlepšie brániacim hráčom v NBA, ktorú v tímoch Detroit Pistons (2x) a Chicago Bulls (3x) vyhral dovedna päťkrát. Dvakrát sa stal najlepším obrancom v lige a sedemkrát ovládol štatistiku najlepšie doskakujúcich hráčov v tejto súťaži. Omnoho známejší ako pod košmi bol však mimo palubovky, kde ho sprevádzali početné škandály.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona