Bývalý hráč baseballu vyrába sochy z netradičných materiálov

NETKY.SK • 26 Marec 2019, 22:22 • 2 min
Bývalý hráč baseballu vyrába sochy z netradičných materiálov

BRATISLAVA – Prečo staré veci vyhadzovať, keď z nich môže vzniknúť až priam umelecké dielo? Keby sme zrátali všetko, čo za týždeň odhodíme do odpadkov, bolo by z toho aj dvojciferné číslo. Niektoré z tých vecí viac vedia spraviť úžitok aj po opotrebovaní. Že neviete ktoré? Tak tento článok vás možno presvedčí.

slovakia

left justify in out

Umelec, ktorý vám z rôznych materiálov vie vykúzliť priam neskutočné umelecké diela. Blake McFarland využíva pri svojej tvorbe recyklované pneumatiky a iné jedinečné materiály na vytvorenie ľudských či zvieracích sôch. Pri každej jednej je využívaný taký materiál, aby čo najlepšie zviditeľnil daný model. Blake sa snaží byť čo najviac šetrný k životnému prostrediu, preto sú jeho jedinečné sochy vyrábané z takýchto materiálov.Výroba sochy môže trvať až 3 mesiace, no výsledný efekt stojí za to.

 

img


Blake sa narodil a vyrastal v San Jose v Kalifornii a je hrdý na to, že svoje umenie môže prezentovať na prestížnych miestach, ako je Fiserv Forum, domáca hala Milwaukee Bucks, ďalej Quicken Loans Arena v Clevelande, Notre Dame University, University of Southern California, Ohio State University, Clemson University, University of Wisconsin-Madison, University of Alabama a University of Western Michigan. Všetko sú to basketbalové haly. Prvé dve menované sú domácimi arénami mestských klubov v NBA a v tých ďalších sa hrá vysokoškolská basketbalová liga NCAA.

 

 

 

Mladého umelca oslovili taktiež spoločnosti na výrobu pneumatík ako Goodyear Tires, Lululemon, Nothing But Tires a The Sports a Arts. Všetko významné americké značky pneumatík, ktoré mu boli dokonca ochotné poskytnúť materiál. V športe vynikal Blake už od strednej školy. Získal dokonca štipendium na univerzite v San Jose, kde hrával aj baseball. Už počas prvého roku štúdia bol vyhlásený za nováčika sezóny. 

 

 

img

 

Osud mu však život zariadil inak. V roku 2016 si pri páde na tréningu nešťastne poranil rameno. Ani následné rehabilitácie nepomohli a tak v roku 2018 ukončil profesionálnu kariéru. V americkej baseballovej lige (MLB) pôsobil 2 sezóny a vystriedal dokopy 3 kluby. Celý svoj voľný čas však teraz vypĺňa tvorbou nových umeleckých diel.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies