Bývalý generálny riaditeľ lesov pred súdom, spôsobil škodu viac ako 195-tisíc eur

NETKY.SK • 17 Január 2018, 15:09 • 2 min
Bývalý generálny riaditeľ lesov pred súdom, spôsobil škodu viac ako 195-tisíc eur

BANSKÁ BYSTRICA – Pred senátom Okresného súdu v Banskej Bystrici sa dnes začalo hlavné pojednávanie s bývalým generálnym riaditeľom štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky 54-ročným Jozefom M. Krajský prokurátor ho žaluje za obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

slovakia

left justify in out

Trestnú činnosť podľa obžaloby Jozef M. v postavení štatutára spáchal v rokoch 2007 až 2009 uzatváraním nevýhodných zmlúv so záujemcami o poľovné revíry v správe Lesov SR a spôsobil tým štátnemu podniku škodu viac ako 195-tisíc eur. Bývalý generálny riaditeľ tvrdenie obžaloby popiera a vyhlásil, že je nevinný. Jeho obhajkyňa namietala skutkové zistenia aj právnu kvalifikáciu.

Obžalovaný Jozef M. uviedol, že zmluvy so záujemcami o využívanie poľovných revírov uzatváral sám na základe ich žiadostí s najlepšou ponukou. Podklady dostával od podriadených, ale výhodnosť zmlúv s nimi nekonzultoval. Povedal, že na súťaže na výber záujemcov nebol čas. Od augusta 2007 do júna 2009 uzavrel takto osem zmlúv na prenájom poľovného práva a na poplatkový lov zveri. Išlo o poľovné revíry v pôsobnosti lesných závodov v Námestove, Prievidzi, Leviciach, Sobranciach, Bardejove, Palárikove a Rimavskej Sobote. Vo väčšine prípadov išlo o zmluvy s dlhšou dobou prenájmu s možnosťou ich prolongácie.

Pojednávanie s bývalým generálnym riaditeľom štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky pokračuje v pondelok 22. januára výsluchom svedkov.
Ak ho súd uzná za vinného, hrozí mu desať až pätnásť rokov odňatia slobody.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies