Bývalý gangster vyhral milióny v Lotte: Dáva deťom darčeky!

NETKY.SK • 27 November 2013, 11:21 • 2 min
Bývalý gangster vyhral milióny v Lotte: Dáva deťom darčeky!

AMSTERDAM - Pred Vianocami mäknú aj najtvrdšie srdcia - bývalý gangster v Holandsku pozval na oslavy Mikuláša takmer 500 detí z chudobných rodín, aby sa s nimi podelil o výhru v Lotte.

slovakia

left justify in out

Bývalý kriminálnik John Jansen, ktorý bol dobre známy široko-ďaleko, nedávno vyhral 2,5 milióna eur v hre Lotto. Prostredníctvom charitatívnej organizácie Voedselbank Breda sa Jansen rozhodol venovať deťom balíčky, v ktorých bude aj 100 laptopov pre tínedžerov a pre menšie deti hračky za 150 eur.

V Holandsku nosí darčeky postava Sinterklaasa, čo je tamojší Mikuláš. Darca chcel najprv zostať neznámy, ale exkriminálnik Jansen sa nakoniec prihlásil v rozhlase, uviedla tlačová agentúra DPA.

Jansen patril v 90. rokoch k bande, ktorá prepadala banky a obchodovala s drogami. Podľa vlastných slov však nikdy nikoho nezabil a teraz pracuje na knihe o svojom živote.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona