Bývalý futbalista Donovan: USA môžu byť majstri sveta

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 12:38 • 2 min
Bývalý futbalista Donovan: USA môžu byť majstri sveta

BRATISLAVA - Futbalová reprezentácia USA sa síce nenachádza ani v prvej dvadsiatke renkingu FIFA (29. miesto), ale historicky najlepší strelec krajiny Landon Donovan verí, že sa Spojené štáty za jeho života môžu stať majstrom sveta.

slovakia

left justify in out

USA sa doteraz predstavili 10-krát na záverečnom turnaji svetového šampionátu, maximum je tretie miesto z prvých MS vôbec ešte z roku 1930 v Uruguaji. Pred dvoma rokmi v Brazílii sa zverenci trénera Jürgena Klinsmanna síce prebojovali do osemfinále, ale tam stroskotali na Belgicku (1:2 po predĺžení).

 

"Na každých majstrovstvách sveta potrebujete k excelentnej príprave navyše aj veľké množstvo šťastia. Tímy ako Brazília alebo Nemecko môžu mať štyri priemerné zápasy a dva excelentné a sú šampiónmi. Ale mužstvá ako USA a Mexiko potrebujú odohrať všetky zápasy na špičkovej úrovni, ak chcú na konci oslavovať titul. Mexiko už niekoľko desaťročí hráva na MS a stále sa mu to nepodarilo, USA boli len na niekoľkých turnajoch. Ale verím, že niekedy môžem vidieť Američanov ako svetových šampiónov," povedal 34-ročný Donovan pre mexickú agentúru Notimex.

 

Rodák z Ontaria v Kalifornii sa momentálne pripravuje s tímom USA na domáci storočnicový turnaj Copa América, Američania sa v základnej A-skupine stretnú s Kolumbijčanmi (3. júna), Kostaričanmi (7. júna) a Paraguajčanmi (10. júna). Donovan odohral v najcennejšom drese 157 duelov a strelil v nich 57 gólov. Informácie sú z portálu Four Four Two.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies