Bývalý dopingový hriešnik Gatlin je tŕňom v oku Coea

NETKY.SK • 8 Október 2014, 10:14 • 2 min
Bývalý dopingový hriešnik Gatlin je tŕňom v oku Coea

LONDÝN - Viceprezidentovi Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) Sebastianovi Coemu sa nepáči, že na desaťčlennom zozname kandidátov na ocenenie Atlét roka 2014 figuruje aj bývalý dopingový hriešnik Justin Gatlin.

slovakia

left justify in out

Americký šprintér, ktorý si odpykal štvorročný trest za užitie zakázaných látok, je tŕňom v oku aj olympijskému šampiónovi v hode diskom Robertovi Hartingovi. Nemecký atlét nechcel byť v spoločnosti Gatlina a požiadal IAAF, aby jeho meno stiahla zo zoznamu kandidátov. "Bol som prekvapený, keď som videl Gatlina na zozname. Osobne s tým mám veľký problém," povedal Coe na konferencii v Londýne. Hlasovanie bude trvať do 16. októbra, IAAF vyhlási Atléta roka na tradičnom gala večeri v Monaku v piatok 21. novembra.

 

Olympijský víťaz z roku 2004 Gatlin mal v roku 2006 pozitívny test na testosterón a nakoniec dostal dištanc na štyri roky. Mnohí pritom vtedy volali po doživotnom treste, pretože už v roku 2001 našli v Gatlinovej vzorke stopy amfetamínu. Bránil sa, že bežný liek, ktorý obsahoval aj zakázanú látku, užíval už od detstva, lebo trpí poruchami pozornosti.

 

Tridsaťdvaročný šprintér sa na scénu vrátil v roku 2010 a v tomto roku je najrýchlejším mužom planéty na 100 (9,77 s.) aj 200-metrovej (19,68) trati.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies