Bývalý cyklista Riis kúpil dva kontinentálne tímy z Dánska

NETKY.SK • 4 November 2016, 09:31 • 2 min
Bývalý cyklista Riis kúpil dva kontinentálne tímy z Dánska

KODAŇ - Dánsky bývalý cyklista Bjarne Riis sa stal spolumajiteľom dvoch kontinentálnych tímov. Víťaz Tour de France 1996 oznámil, že spoločne so svojím finančným partnerom Seierom Christensenom budú riadiť mužskú stajňu Team Virtu Pro-VeloCONCEPT a ženské zoskupenie BMS Bir.

slovakia

left justify in out

"V oboch tímoch vidím veľký potenciál. Chceme naďalej pomáhať pri progrese dánskej cyklistiky," povedal pre agentúru AP Riis, ktorý ukončil kariéru jazdca v roku 2000.

 

Pätnásť rokov manažoval tím, v ktorom pôsobili Alberto Contador, Andy Schleck či Peter Sastre. V roku 2013 kúpil zoskupenie ruský podnikateľ Oleg Tiňkov a premenoval ho na Tinkoff-Saxo, neskôr len Tinkoff. Riis zostal v tíme v pozícii manažéra, ale Tiňkov ho o dva roky neskôr z postu odvolal. V roku 2016 Rus oznámil, že cyklistiku opúšťa a stajňu, v ktorej pôsobili aj Slováci Peter a Juraj Saganovci, Michael Kolář či Erik Baška, rozpustil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies