Bývalý cyklista Dekker napísal knihu o rokoch v Rabobanku - doping a prostitútky

NETKY.SK • 15 November 2016, 14:34 • 2 min
Bývalý cyklista Dekker napísal knihu o rokoch v Rabobanku - doping a prostitútky

AMSTERDAM - Bývalý holandský cyklista Thomas Dekker vydal knihu, v ktorej detailne opisuje roky strávené v profesionálnom zoskupení Rabobank. Doping bol podľa neho každodennou súčasťou tímového života.

slovakia

left justify in out

"Doping bol všade, v našom tíme i v ostatných tímoch. Kortizón, krvné konzervy, EPO - keď ste neustále obklopení absurditou, zdá sa vám to normálne," napísal Dekker o svojom pôsobení v Rabobanku. S aktívnou karierou skončil vlani a teraz sa rozhodol vyjsť s pravdou von. Spolu s novinárom Thijsom Zonneveldom vydali knihu "Thomas Dekker - môj boj".

 

Podľa jeho slov dostávali jazdci od tímových lekárov každé ráno po šiestej injekcie s vodou, ktorými znížili objem červených krviniek v tele a užívanie nepovolenej látky EPO sa tak dalo zistiť oveľa ťažšie. "Každý deň sme dostávali steroidný hormón kortizón. Nevedel som prečo, ale v pretekoch sme zvládli vyššie zaťaženie. Mali sme na to lekárske výnimky," tvrdí Dekker, ktorý v roku 2010 musel pauzovať pre dopingový prehrešok.

 

Dekker popísal aj okolnosti Tour de France v roku 2007, kde jeho spolubývajúci krajan Michael Boogerd dostal až osemkrát injekciu s EPO. Pred štartom Tour prišli do Londýna už o týždeň skôr a údajne sa často nudili. Na izbu si tak spolu s Boogerdom zavolali dve východoeurópske prostitútky. Skúsenejší Boogerd vtedy 22-ročnému Dekkerovi vysvetľoval, že látka Dynepo EPO sa prakticky nedá v tele zistiť. Práve Tour v roku 2007 sa pre Rabobank skončila škandálom, keď tím v priebehu pretekov suspendoval svojho v žltom tričku jazdiaceho lídra Michaela Rasmussena pre údajné opakované porušenie dopingových pravidiel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies