Bývalý cyklista Cancellara bol uvedený do vybranej spoločnosti akadémie Laureus

NETKY.SK • 22 November 2016, 16:30 • 2 min
Bývalý cyklista Cancellara bol uvedený do vybranej spoločnosti akadémie Laureus

ZÜRICH - Švajčiarsky už len bývalý cyklista Fabian Cancellara (35) sa stal členom prestížnej svetovej športovej akadémie Laureus.

slovakia

left justify in out

Skvelý časovkár a klasikár sa po skončení veľmi úspešnej kariéry dočkal uvedenia do prestížneho klubu, v ktorom sa nachádza približne 60 žijúcich legiend svetového športu. Cancellaru uviedli do elitnej spoločnosti po niekdajšom skvelom cyklistovi, Španielovi Miguelovi Indurainovi, a rumunskej gymnastickej ikone Nadie Comaneciovej. Slávnostný večer v Zürichu bol tiež pripomenutím 10. výročia založenia športovej akadémie Laureus.

 

Dvojnásobný olympijský šampión Cancellara bol od roku 2009 ambasádorom značky Laureus, dobročinnej organizácie, ktorá sa snaží spájať ľudí na celom svete a prinášať nádej tam, kde bolo doteraz na dennom poriadku iba zúfalstvo. Také bolo heslo jeho prvého patróna, bojovníka za práva černochov, Nelsona Mandelu.


"Keď som ešte bol súčasťou pelotónu, vždy som sa pozeral aj na to, ako môžem iným pomôcť. Šport mi dal veľmi veľa, teraz mu chcem čosi splatiť. Chcem prispieť k tomu, aby sa mali deti lepšie, najmä tie zo sociálne slabších skupín, resp. nejakým spôsobom znevýhodnené," skonštatoval Fabian Cancellara na webe Cyclingnews.


Štvornásobný majster sveta a trojnásobný bronzový medailista z individuálnej časovky Cancellara bol pre svoj agresívny spôsob jazdy prezývaný Spartakus. V svojej bohatej a úspešnej kariére, ktorá trvala 16 rokov, až trikrát vyhral aj najprestížnejšie jarné klasiky Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na Tour de France triumfoval v ôsmich etapách a celkovo 29 dní jazdil v žltom drese lídra najprestížnejších etapových pretekov.


"Šport mi poskytol školu života. Naučil ma nielen víťazstvám, ale aj prehrám, rešpektu, disciplíne, láskavosti a ľudskosti. Laureus je v tomto smere správnym prostriedkom na ukončenie diskriminácie či znevýhodňovania v športe," dodal Cancellara. "Fabian je švajčiarsky športový hrdina. Je to úplne ideálne uviesť ho do prestížnej spoločnosti športovej akadémie Laureus práve na tomto mieste," povedala na slávnostnom večere v Zürichu Nadia Comaneciová.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies