Bývalý člen takáčovcov Csaba Dömötör sa mal dohodnúť na vine a treste

NETKY.SK • 2 August 2021, 19:53 • 2 min
Bývalý člen takáčovcov Csaba Dömötör sa mal dohodnúť na vine a treste

BRATISLAVA - Vystupoval ako svedok v policajných kauzách. V dnešných hodinách navrhol Csabu Dömötöra prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry na dohodu o vine a treste.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom krajský prokurátor Rastislav Remeta prostredníctvom hovorkyne Generálnej prokuratúry SR Jany Tökölyovej.

 

"Prokurátor KP v Bratislave podal na OS Bratislava III návrh na schválenie dohody o vine a treste na obvineného Cs. D. pre zločin krivej výpovede a krivej prísahy," priblížila hovorkyňa pre týždenník TREND. 

 

img

 

Prokurátor žiadal pre Csabu Dömötöra zo zločineckej skupiny takáčovcov útekovú, kolúznu a preventívnu väzbu. Dömötör bol zadržaný v utorok 20. júla, pričom bol zároveň aj vypočutý.

 

Smer je naďalej za odvolanie ministra Romana Mikulca. Dôvodom už nie je len prijatie úplatku

 

Dohodu o vine a treste môže prokurátor podať na súd iba v prípade, keď ju obojstranne uzavrú a odsúhlasia prokurátor aj obvinený. Prokurátor však takúto dohodu akceptuje iba vtedy, ak obvinený prizná svoju vinu. V opačnom prípade by trestnú vec dotiahol až do súdneho procesu. Preto sa hovorí aj o tom, že bývalý člen takáčovcov sa mal priznať alebo odkryť potrebné informácie. 

 

img

 

Podľa vyjadrenia TA3 je pátranie vyhlásené aj po ďalších takáčovcoch. Vyšetrovanie v tejto veci vedie špecializovaný tím zložený z vyšetrovateľov ÚIS a vyšetrovateľov NAKA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona