Bývalý člen MOV Hickey je späť v Írsku, chce očistiť svoje meno

NETKY.SK • 19 December 2016, 14:36 • 2 min
Bývalý člen MOV Hickey je späť v Írsku, chce očistiť svoje meno

DUBLIN - Bývalý významný olympijský funkcionár Patrick Hickey sa vrátil do rodného Írska, štyri mesiace po tom, čo ho zatkli v Brazílii počas OH 2016 v súvislosti s nelegálnym predajom vstupeniek.

slovakia

left justify in out

Niekdajší člen exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a šéf Európskych olympijských výborov (EOC) po prílete do Dublinu vyhlásil, že urobí všetko, čo je v jeho silách, aby očistil svoje meno.

 

Sedemdesiatjedenročnému Hickeymu umožnil súd po zaplatení kaucie vo výške 420.000 eur opustiť Brazíliu, aby mohol pokračovať v liečbe v domácom prostredí. Peniaze mu na tento účel požičal Írsky olympijský výbor. Hickey vo svojom vyhlásení uviedol, že uplynulé mesiace boli pre neho "extrémne traumatizujúce". "Cítim sa byť absolútne nevinný vo všetkých obvineniach," citovala funkcionára agentúra dpa.

 

Hickey sa dostal do problémov 17. augusta počas OH v Riu de Janeiro, keď na neho vydala brazílska polícia zatykač. Prišli si po neho do hotela v blízkosti Olympijského parku a pri zásahu sa údajne snažil utiecť.

 

Bývalý člen exekutívy MOV mal byť súčasťou organizovanej skupiny, ktorá mala na svedomí nelegálny predaj lístkov. Vstupenky boli pôvodne určené práve pre Írsky olympijský výbor, ktorého bol šéfom. Hickey v reakcii na kauzu s nelegálnym predajom vstupeniek dočasne odstúpil zo svojich funkcií. Vzhľadom na problémy so srdcom strávil tri mesiace v domácom väzení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona