Bývalý člen kapely Belle and Sebastian píše ďalšiu knihu

NETKY.SK • 24 August 2014, 09:06 • 2 min
Bývalý člen kapely Belle and Sebastian píše ďalšiu knihu

LONDÝN - Bývalý basgitarista škótskej kapely Belle and Sebastian Stuart David pripravuje ďalšiu knihu.

slovakia

left justify in out

V novinke s názvom In The All Night Café bude spomínať na pôsobenie v uvedenej formácii a tiež na časy, ktoré strávil spolu so spevákom skupiny Belle and Sebastian Stuartom Murdochom v kapelách Lisa Helps The Blind a Rhode Island. Publikácia by mala vyjsť na budúci rok vo februári.

 

Glasgowskú kapelu Belle and Sebastian založili v roku 1996 spomínaní Stuart Murdoch a Stuart David. Dvojica v tom istom roku vydala debut s názvom Tigermilk. Ku kapele sa následne pripojili Stevie Jackson (gitara a vokály), Isobel Campbell (violončelo a vokály), Chris Geddes (klávesy) a Richard Colburn (bicie). Neskôr sa k zostave pridali aj Sarah Martin (klávesy, gitary) a Mick Cooke (trúbka, basgitara). V roku 2000 nahradil Stuarta Davida basgitarista Bobby Kildea a o dva roky neskôr formáciu opustila violončelistka Isobel Campbell. Vlani z kapely odišiel aj Mick Cooke. Kapela dosiaľ vydala osem štúdiových albumov, okrem toho má na konte aj niekoľko EP nahrávok, dve kompilácie, dva živáky či DVD s názvom Fans Only (2003). V roku 1999 získali v rámci Brit Awards ocenenie Nováčik roka. 

 

Stuart David v roku 1998 založil formáciu Looper, s ktorou vydal nahrávky Up a Tree (1999), The Geometrid (2000) a The Snare (2002). Je autorom kníh Nalda Said (1999), The Peacock Manifesto (2001) a A Peacock's Tale (2011). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona