Bývalý čínsky policajný šéf dostal trest smrti za vraždu milenky

NETKY.SK • 11 November 2016, 14:43 • 2 min
Bývalý čínsky policajný šéf dostal trest smrti za vraždu milenky

PEKING - Čínsky policajný veliteľ vo výslužbe Čao Li-pching bol dnes odsúdený na smrť za vraždu svojej milenky a ďalšie zločiny. Verdikt bol udelený v období prísnych zásahov proti korupcii oficiálnych predstaviteľov a proti zneužívaniu moci verejnými činiteľmi v krajine. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Čao (64) smrteľne postrelil 28-ročnú milenku, identifikovanú iba priezviskom Liová, a potom jej telo spálil. Uvádza sa to vo vyhlásení ľudového súdu v severočínskom meste Tchaj-jüan.

 

Súd sa nezmienil o motíve vraždy z marca 2015, ale médiá v správach uvádzali, že Čao podozrieval Liovú, že ho chce nahlásiť úradom za bratie úplatkov. Čaa usvedčili z vlastnenia strelných zbraní a výbušnín, ktoré sú v Číne prísne regulované.

 

Čao riadil v rokoch 2005-2012 policajné zložky v rozsiahlej autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko na severe Číny a pred odchodom do dôchodku bol podpredsedom jej oficiálneho politického poradného orgánu.

 

Podľa oznámenia súdu zneužíval v rokoch 2008-2012 svoju funkciu v riedko obývanom, ale na prírodné zdroje bohatom regióne, pretože za povyšovanie ľudí "požadoval rôzne výhody" a protizákonne prijal 24 miliónov jüanov (3,5 milióna dolárov). Tresty smrti v Číne automaticky preskúmava najvyšší súd.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies