Bývalý český premiér Stanislav Gross má údajne ALS a nie je na tom zdravotne dobre

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 18:15 • 2 min
Bývalý český premiér Stanislav Gross má údajne ALS a nie je na tom zdravotne dobre

PRAHA - Stredajšiu informáciu komerčnej českej televízie Nova o zhoršení zdravotného stavu českého expremiéra Stanislava Grossa dnes pre internetový server iDNES.cz nepriamo potvrdil podpredseda Senátu a jeho stranícky kolega Zdeněk Škromach, ktorý chcel Grossa navštíviť.

slovakia

left justify in out

"Bolo mi povedané, že to nie je dobrý nápad," uviedol pre iDNES.cz. Podľa Novy Gross už nevychádza z domu na okraji Prahy.

 

Niektoré české médiá špekulujú o tom, že 45-ročný expremiér má nevyliečiteľnú amyotrofickú laterálnu sklerózu (ALS), ochorenie, pri ktorom pacientovi odumierajú nervové bunky a zostáva paralyzovaný. Prominentný pacient sa podľa týchto špekulácií nachádza už v poslednom štádiu ochorenia.

 

Stanislav Gross sa v roku 2004 v 34 rokoch stal najmladším premiérom v dejinách ČR a tiež najmladším predsedom vlády v členskej krajine Európskej únie. Z politiky napokon odišiel kvôli afére týkajúcej sa jeho majetkových pomerov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona