Bývalý český poslanec Dominik Feri je obžalovaný zo znásilnenia

NETKY.SK • 13 December 2022, 14:25 • 2 min
Bývalý český poslanec Dominik Feri je obžalovaný zo znásilnenia

PRAHA - Bývalého českého poslanca za stranu TOP09 Dominika Feriho obžalovali z dvoch znásilnení a jedného pokusu o znásilnenie. Informáciu webu Seznam Zprávy v utorok potvrdil hovorca pražského Štátneho zastupiteľstva Aleš Cimbala, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

slovakia

left justify in out

"Štátna zástupkyňa Obvodného štátneho zastupiteľstva pre Prahu 3 podala na Obvodný súd pre Prahu 3 včera obžalobu na jednu fyzickú osobu," povedal k prípadu Cimbala. "Obvinenej osobe je obžalobou kladené za vinu konanie popísané pod tromi skutkami a kvalifikované ako dva dokonané trestné činy znásilnenia a jeden pokus o trestný čin znásilnenia," spresnil hovorca. Bývalému poslancovi podľa servera hrozí desaťročné väzenie, pretože v jednom prípade je stíhaný za znásilnenie mladistvej - išlo o 17-ročné dievča. "Vítam, že po takmer dvojročnom čakaní budem môcť súdu predložiť dôkazy dokladajúce moju nevinu," uviedol exposlanec Feri. Prebiehajúce konanie doteraz nemohol verejne komentovať, média preto publikovali podľa neho len jednostranné vyjadrenia. "To sa čoskoro zmení," dodal Feri. Polícia ho začala vyšetrovať vlani, keď Deník N a server A2arm publikovali svedectvá viacerých žien a dievčat, ktoré mal bývalý politik znásilniť alebo sa o to pokúsiť. Feri sa za svoje správanie ospravedlnil, rezignoval na poslanecký mandát a zriekol sa účasti vo voľbách do Poslaneckej snemovne v roku 2020. Odmieta však, že by sa dopustil sexuálneho násilia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona