Bývalý brankár Enke má v Hannoveri svoju ulicu

NETKY.SK • 18 Január 2011, 08:15 • 2 min
Bývalý brankár Enke má v Hannoveri svoju ulicu

Bývalý brankár Enke má v Hannoveri svoju ulicu - Futbal Štrnásť mesiacov po tom, ako nečakane spáchal samovraždu skokom pod vlak Robert Enke, slávnostne otvorili v Hannoveri ulicu pomenovanú podľa bývalého futbalového  brankára. Nová ulica Roberta Enkeho

slovakia

left justify in out

img

Štrnásť mesiacov po tom, ako nečakane spáchal samovraždu skokom pod vlak Robert Enke, slávnostne otvorili v Hannoveri ulicu pomenovanú podľa bývalého futbalového  brankára.
      Nová ulica Roberta Enkeho sa nachádza v blízkosti hannoverského štadióna AWD Arena, kde Enke pôsobil v rokoch 2004 až 2009. Primátor severonemeckého mesta Stephan Weil poznamenal, že to nie je zvyčajný postup pomenovať ulicu po niekom, kto len relatívne nedávno zahynul. Weil však dodal, že Enke bol "výnimočná osobnosť."
      Enke hrával počas aktívnej kariéry aj v Benfice Lisabon a FC Barcelone, za nemeckú reprezentáciu odohral osem stretnutí, avšak neskôr prepadol depresiám, pričom zomrel 10. novembra 2009 vo veku 32 rokov.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies