Bývalý boxerský šampión Hatton prežil depresiu i samovražedné pokusy

NETKY.SK • 20 Február 2015, 14:31 • 2 min
Bývalý boxerský šampión Hatton prežil depresiu i samovražedné pokusy

MANCHESTER - Bývalý boxerský šampión Ricky Hatton v rozsiahlom rozhovore s The Telegraph priznal, že zdrvujúce prehry s Floydom Mayweatherom, resp. Manny Pacquiaom ho dohnali k hlbokej depresii, ktorá vyvrcholila niekoľkými pokusmi o samovraždu.

slovakia

left justify in out

Spomenuté súboje vyniesli 36-ročnému Britovi viac než 25 miliónov libier, no takmer ho stáli život. Pred 8. decembrom 2007 bol rodák z okolia Manchestru v profesionálnom ringu nezdolaný, lenže po knokaute v podaní Mayweathera a o necelé dva roky neskôr zo strany Pacquiaa sa jeho kariéra ocitla na neúspešnom konci. Nasledovalo priberanie, alkoholické i kokaínové excesy.

 

"Roky som počúval, že prehrať s Mayweatherom či Pacquiaom nie je žiadna hanba - a privádzalo ma to do zúrivosti. Nie, nie, nie. Išiel som do ringu s tým, že ich zdolám. Keď sa mi to nepodarilo, mal som pocit, že som sklamal mnoho ľudí, nechcel som ani vychádzať z domu. Každému som tvrdil, že vyhrám a nedokázal som to," povedal Ricky Hatton. Ako sa však hovorí, čas vylieči všetky rany. Záchranou pre Hattona bol práve box. Comeback v roku 2012 sa síce skončil treťou prehrou, no proces prípravy priviedol populárneho "Hitmana" na správnu životnú cestu, ktorej sa drží doteraz.

 

"Temné myšlienky ma už neprenasledujú. S pribúdajúcim vekom sa môžete za všetkým, čo ste v živote dosiahli, ohliadnuť s väčšou hrdosťou. Depresia je vážna vec a po prehre s Pacquiaom som sa musel vyrovnať s koncom kariéry, čo sa mi nedarilo," uviedol niekdajší šampión ľahkej welterovej a welterovej divízie a pokračoval: "Comeback bol napriek prehre úspechom. Predtým ma ľudia videli po krčmách tučného a opitého padať na zem. Bol som len svojím tieňom. Rozhádal som sa s rodičmi, niekoľkokrát som sa pokúsil vziať si život a odrazu som sa objavil v plnej kondícii." Hatton sa napriek očakávaniam postavil proti bývalému majstrovi sveta Viačeslavovi Senčenkovi. "Predpokladalo sa, že si vyberiem ľahkého súpera, ktorého ´vybavím´ po pár kolách. Na Senčenka som už jednoducho nestačil, no vybojoval som si späť stratený rešpekt. Prípadné víťazstvo by mi zdvihlo sebavedomie, no neľutujem, že som si zvolil Senčenka. Nebol by som to ja, keby som išiel ľahšou cestou," prezradil Garethovi Daviesovi z The Telegraph Ricky Hatton - príklad boxera, ktorý do tohto športu investoval veľa fyzických aj psychických síl. Do ringu išiel vždy stopercentne presvedčený o svojich šanciach, a keď zdrvujúcim spôsobom prehral, malo to naňho veľmi negatívny psychologický účinok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies