Bývalého bossa sicílskej mafie Cosa Nostra Salvatora Riinu prepustili z väzenia

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 07:50 • 2 min
Bývalého bossa sicílskej mafie Cosa Nostra Salvatora Riinu prepustili z väzenia

RÍM - Bývalý boss sicílskej mafie Cosa Nostra Salvatore "Toto" Riina strávi zrejme zvyšok života v domácom väzení alebo v nemocnici.

slovakia

left justify in out

Taliansky kasačný (najvyšší) súd v Ríme totiž v pondelok rozhodol, že 86-ročný Riina, ktorý si od roku 1993 odpykáva doživotný trest odňatia slobody, má ako každý väzeň právo na "dôstojnú smrť", uviedla agentúra ANSA.

 

Sudcovia sa tak stotožnili s návrhom obhajoby, ktorá s ním predtým opakovane neuspela na súde v Bologni. Tamojší súd musí teraz na základe verdiktu najvyššieho súdu rozhodnúť, či Riinu prevezú do domáceho väzenia alebo do nemocnice.

 

Riina patril takmer dve desaťročia medzi najbrutálnejších a najobávanejších "krstných otcov" sicílskej mafie. Riinu, ktorému sa pripisuje zodpovednosť za viac ako 150 nájomných vrážd, odsúdili asi 20-krát na doživotie.

 

Medziiným mal stáť za likvidáciou bojovníkov proti organizovanému zločinu, sudcov Giovanniho Falconeho a Paola Borsellina, ale aj za útokmi v Ríme, Miláne a Florencii, pri ktorých v roku 1993 zahynulo desať ľudí. V prísne stráženej väznici v Parme musel akceptovať aj neustále monitorovanie pohybu kamerami.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies