Bývalý bezpečnostný poradca Emmanuela Macrona uznal, že spravil veľkú chybu

NETKY.SK • 26 Júl 2018, 13:14 • 2 min
Bývalý bezpečnostný poradca Emmanuela Macrona uznal, že spravil veľkú chybu

PARÍŽ - Bývalý bezpečnostný poradca francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona uznal, že jeho prítomnosť na demonštrácii bola veľkou chybou. Noviny Le Monde vo štvrtok zverejnili rozhovor s Alexandrom Benallom, ktorého minulý týždeň prepustili z práce a v stredu prehľadali jeho kanceláriu.

slovakia

left justify in out

"Nemám pocit, že som zradil prezidenta, ale spravil som obrovskú chybu, ktorá je však viac politická. Nikdy som nemal ísť na ten protest ako pozorovateľ, no a potom som sa už mal držať vzadu," uviedol a dodal, že poslúžil ako prostriedok na ublíženie samotnému prezidentovi.

Francúzsky súd v nedeľu vzniesol predbežné obvinenia voči Benallovi. Úrady zároveň začali súdne vyšetrovanie incidentu. Muž čelí obvineniam z násilia či bránenia vo výkone verejnej moci. Na záberoch z demonštrácie je možné vidieť, ako Benalla, ktorý má na hlave policajnú prilbu, i keď nie je členom policajného zboru, z davu odtiahol ženu a následne sa vrátil a napadol muža. V nedeľu takisto obvinili aj ďalších štyroch ľudí.

Niektorí poslanci a oponenti prezidenta sa pýtajú, prečo Benalla ihneď po zverejnení informácií neprišiel o miesto. Politikov nahnevalo, že obvineného pôvodne len na dva týždne suspendovali a dva mesiace po útoku mal stále kanceláriu v prezidentskom paláci.

Macron počas súkromného stretnutia členov a členiek jeho strany tento týždeň vyhlásil, že on sám je zodpovedný za činy svojho zamestnanca, ktorého konanie považuje za zradu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies