Bývalý belgický kráľ neprišiel na súd v prípade údajnej nemanželskej dcéry

NETKY.SK • 21 Február 2017, 15:21 • 2 min
Bývalý belgický kráľ neprišiel na súd v prípade údajnej nemanželskej dcéry

BRUSEL - Bývalý belgický kráľ Albert II., belgická výtvarná umelkyňa Delphine Boelová a jej nevlastný otec Jacques Boel boli dnes dopoludnia predvolaní na Bruselský civilný súd v rámci pokračovania procesu, ktorý má stanoviť, či je bývalý panovník biologickým otcom Boelovej.

slovakia

left justify in out

Exmonarcha sa na dnešné súdne pojednávanie nedostavil, poslal tam len svojho právneho zástupcu. Tlačová agentúra Belga pripomenula, že súdny proces iniciovala Boelová v roku 2013 a k jeho prerušeniu došlo v novembri 2014, keď sa bruselský súd s niektorými právnymi záležitosťami obrátil na Ústavný súd.

 

Súdny proces sa na jednej strane zameriava na popretie otcovstva Jacquesa Boela a na strane druhej je cieľom žaloby dokázať, že 49-ročná Delphine Boelová je biologickou dcérou Alberta II. Boelová uspela v prvej fáze, keď Jacques Boel pristúpil na jej výzvu a podrobil sa testom DNA, ktoré dokázali, že nie je jej biologickým otcom. S rovnakou súdnou výzvou na podrobenie sa testom DNA pre Alberta II. doteraz neuspela. Bývalý kráľ bol počas svojej vlády chránený imunitou, ktorá sa však naňho po jeho abdikácii v júli 2013 už nevzťahuje.

 

Sudca dnes opäť vypočul všetky strany, prípad zaradil do pracovného programu súdu, pričom rozsudok by mal byť vynesený v priebehu jedného mesiaca.

 

Boelová tvrdí, že jej biologickým otcom je bývalý monarcha, ktorý mal s jej matkou Sybille de Selys Longchampsovou pomer od roku 1966 do roku 1984. Prvé informácie o nelegitímnej dcére Alberta II. priniesli belgické médiá v roku 1999. Bývalý kráľ priznal, že so svojou manželkou, kráľovnou Paolou, mal v 70. rokoch minulého storočia manželskú krízu, avšak popiera, že by bol biologickým otcom žalobkyne Delphine Boelovej.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies