Bývalý basgitarista kapely Pantera Rex Brown vydá sólový album

NETKY.SK • 12 December 2016, 12:30 • 2 min
Bývalý basgitarista kapely Pantera Rex Brown vydá sólový album

BRATISLAVA - Americký hudobník Rex Brown, známy najmä z pôsobenia v už nefungujúcej heavymetalovej kapele Pantera, vydá sólový album.

slovakia

left justify in out

Názov nahrávky, ktorú plánuje uviesť na trh budúci rok v máji, zatiaľ nie je známy. Päťdesiatdvaročný muzikant v rozhovore pre rádio SiriusXM prezradil, že novinka inšpirovaná hudbou zo 70. rokov minulého storočia ponúkne "to najlepšie, na čom doteraz pracoval". Brown nahral okrem spevu aj basgitaru a gitaru.

 

Na albume pracoval v nashvillskom štúdiu Cygnus Sound s producentom Calebom Shermanom. Okrem neho sa na nahrávke podieľal aj bubeník skupiny Accept Christopher Williams. Rodák z texaského mesta Graham plánuje album podporiť na turné, počas ktorého chce navštíviť aj Európu. Bližšie informácie o koncertoch však zatiaľ neprezradil.

 

 

Rex Robert Brown sa preslávil v spomínanej kapele Pantera, v ktorej pôsobil od roku 1982 až do ukončenia činnosti formácie v roku 2003. So skupinou vydal všetkých deväť radových albumov, vrátane posledného Reinventing the Steel (2000). Brown hral aj v kapele Down, s ktorou vydal albumy Down II: A Bustle in Your Hedgerow (2002) a Down III: Over the Under (2007). V súčasnosti hrá na basgitaru vo formácii Kill Devil Hill, s ktorou ponúkol nahrávky Kill Devil Hill (2012) a Revolution Rise (2013).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies