Bývalý americký vojak s amputovanou nohou sa chystá zdolať Mount Everest

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 08:49 • 2 min
Bývalý americký vojak s amputovanou nohou sa chystá zdolať Mount Everest

KÁTHMANDU - Charlie Linville, bývalý príslušník americkej námornej pechoty, ktorý počas služby v Afganistane prišiel pri explózii o pravú nohu, sa chce pokúsiť zdolať najvyššiu horu sveta Mount Everest.

slovakia

left justify in out

Jeho cieľom je inšpirovať ďalších, aby sa postavili výzvam, napísala dnes agentúra AP. Linville by mal zdolať 8848 metrov vysokú horu na budúci mesiac. Použije pri tom svoju špeciálne navrhnutú kovovú nohu osadenú horolezeckou obuvou a druhú so stúpacími železami.

 

Bývalý 29-ročný vojak bol zranený v roku 2011. O dva roky neskôr mu museli amputovať pravú nohu od kolena nižšie. Ani to mu však nezabránilo v horolezectve.

 

V súčasnosti je už v Nepále na ceste do Tibetu, aby sa pokúsil zdolať najvyššiu horu sveta. Jeho cieľom je ukázať, že všetko je možné - nielen pre ľudí s amputovanými končatinami či zranených vojnových veteránov, ale pre kohokoľvek s fyzickým hendikepom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies