Bývalý americký prezident Jimmy Carter reaguje dobre na liečbu rakoviny

NETKY.SK • 11 November 2015, 07:50 • 2 min
Bývalý americký prezident Jimmy Carter reaguje dobre na liečbu rakoviny

ATLANTA - Bývalý americký prezident Jimmy Carter reaguje dobre na liečbu rakoviny a nič nenaznačuje, že by došlo k výskytu nového zhubného množenia buniek, citovala v utorok večer televízia CNN Carterovo centrum.

slovakia

left justify in out

Carter (91 rokov) začal s liečbou rakoviny v auguste, po tom, ako priznal, že sa podrobil operácii rakoviny pečene, ktorá sa mu rozšírila do mozgu, napísala agentúra Reuters.

 

Uviedla, že po nedávnych testoch "dobrú správu" pacientovi oznámili lekári rakovinového inštitútu Univerzity Emory. Ďalšie testy budú nasledovať.

 

Bývalý prezident plánoval odcestovať tento mesiac do Nepálu s neziskovou organizáciou Habitat for Humanity, ktorá pomáha pri budovaní domovov. Cestu však zrušili po "občianskych nepokojoch" v krajine.

 

Jimmy Carter bol prezidentom USA v rokoch 1977-1981. Minulý týždeň sa zúčastnil na akcii Habitatu v meste Memphis v Tennessee, uviedlo Carterovo centrum.

 

Ako prezident zohral významnú úlohu v blízkovýchodných mierových rokovaniach. V roku 2002 získal Nobelovu cenu za mier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies