AKTUALIZOVANÉ Bývalá vojenská nemocnica na Patrónke má už nového majiteľa

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 15:43 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Bývalá vojenská nemocnica na Patrónke má už nového majiteľa

BRATISLAVA - Areál bývalej Vojenskej nemocnice na bratislavskej Patrónke sa dnes doobeda podarilo úspešne predať. Novým majiteľom sa stala firma ESET.

slovakia

left justify in out

Areál bývalej Vojenskej nemocnice na bratislavskej Patrónke získala spoločnosť Eset. Na dnešnej neverejnej dražbe zaň ponúkla najvyššiu sumu, a to 26,2 milióna eur. Predaj ešte musí potvrdiť ministerstvo, podľa hovorcu pôjde o formalitu. 

 

Softvérová firma avizovala, že na tomto mieste by malo vyrásť jej nové sídlo, ako aj centrum informačných technológií. Má tam napríklad vyrásť aj samostatné miesto na podporu start-up projektov a vzdelávacích aktivít. Parkovací dom by cez víkendy mohol slúžiť pre verejnosť.

 

Počíta sa tu aj s auditóriom pre 700 ľudí, ktoré by mohlo slúžiť aj pre kultúrne podujatia. "Rátame s tým, že ak bude všetko v poriadku, skôr ako o päť rokov to postavené nebude," povedala hovorkyňa spoločnosti Zuzana Hošalová. Náklady na výstavbu nového areálu firma odhaduje na približne 100 miliónov eur. 

 

Areál nemocnice sa predával od minulého roka, keď Nemocnica sv. Michala vypísala prvé kolo súťaže. Do toho sa nikto neprihlásil, druhé aj tretie kolo zrušili. Do posledného štvrtého sa prihlásili rovnakí záujemcovia ako predtým. Ponuky predložili spoločnosť Eset, firma podnikateľa Františka Hodorovského - Forest Hill Company aj Forespo Reality 10, ktorá má podľa denníka Sme väzby na skupinu J&T. Všetky spoločnosti sa dnes zúčastnili aukcie.

 

Po tom, čo sa Nemocnica sv. Michala predvlani presťahovala do nových priestorov v centre mesta, sa už v pôvodnom areáli zdravotná starostlivosť neposkytuje.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies