Bývalú Tymošenkovej vládu obvinili z rozsiahlej sprenevery

NETKY.SK • 14 Október 2010, 11:41 • 2 min
Bývalú Tymošenkovej vládu obvinili z rozsiahlej sprenevery

Bývalú Tymošenkovej vládu obvinili z rozsiahlej sprenevery

slovakia

left justify in out

img

Previerka bývalej vlády ukrajinskej expremiérky Julie Tymošenkovej preukázala, že spreneverila stámilióny dolárov. Uviedli to dnes vo svojej správe tri americké auditorské spoločnosti.
      Tymošenkovej popredný spojenec Hrihorij Nemyrja správu odmietol a označil ju za politicky motivovanú a nekompetentnú. Tymošenkovej kabinet podľa neho nepodnikol žiadne ilegálne kroky.
      Tri americké spoločnosti, ktoré audit vykonali, boli najaté súčasnou vládou ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča, ktorý zvíťazil nad Tymošenkovou vo februárových prezidentských voľbách.
      Spoločnosti Cacheris PLLC, Akin Gump Strauss Hauer&Feld LLP a Kroll dnes uviedli, že bývalá Tymošenkovej vláda sa dopustila podvodu a uchýlila sa k "klasickému medzinárodnému praniu špinavých peňazí", kupovala cukor, vakcíny, importovala drahé zahraničné autá a dokonca predávala emisie CO2 iným krajinám.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona