Bývalú prvú dámu USA Barbaru Bushovú sužujú zdravotné problémy: Odmietla však ďalšiu liečbu

NETKY.SK • 16 Apríl 2018, 06:28 • 2 min
Bývalú prvú dámu USA Barbaru Bushovú sužujú zdravotné problémy: Odmietla však ďalšiu liečbu

HOUSTON - Bývalej prvej dáme USA Barbare Bushovej "zlyháva zdravie" a nebude už preto podstupovať ďalšiu liečbu.

slovakia

left justify in out

Oznámil to v nedeľu hovorca rodiny Bushovcov Jim McGrath.

 

"Po nedávnej sérii hospitalizácií a po konzultáciách s rodinnými príslušníkmi i lekármi sa pani Bushová rozhodla, že už nebude podstupovať ďalšiu liečbu a bude dostávať už len paliatívnu starostlivosť," uviedol hovorca.

 

McGrath však nešpecifikoval, aké zdravotné problémy 92-ročnú Bushovú sužujú. Desaťročia ju však liečili z Gravesovej-Basedowovej choroby, ktorá postihuje štítnu žľazu. Bushovú opatrujú v jej dome v texaskom Houstone.

 

Manželku bývalého amerického prezidenta Georgea H. W. Busha a matku dvojnásobného exprezidenta USA Georgea W. Busha v uplynulom čase liečili z chronickej obštrukčnej choroby pľúc a srdcových ťažkostí.

 

Bushová sa vydala sa Georgea H. W. Busha v roku 1945. Majú šesť potomkov a sú zosobášení dlhšie než akýkoľvek iný prezidentský pár v amerických dejinách. Osem rokov po tom, ako opustila Biely dom, doň nastúpil jej syn.

 

George H. W. Bush (94) v ostatných rokoch tiež zápasí so zdravotnými problémami. Bývalý prezident z rokov 1989-93 má Parkinsonovu chorobu. Bush slúžil aj ako kongresman, šéf CIA a viceprezident Ronalda Reagana.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies