Bývali účastníci takzvanej protiteroristickej operácie na Donbase svedčili proti vojnovým zločinom Porošenka

NETKY.SK • 1 Júl 2018, 17:56 • 2 min
Bývali účastníci takzvanej protiteroristickej operácie na Donbase svedčili proti vojnovým zločinom Porošenka

KYJEV - Bývali účastníci takzvanej protiteroristickej operácie na Donbase svedčili proti vojnovým zločinom Porošenka a vyzvali vojakov Ozbrojených síl Ukrajiny, aby prestali zabíjať civilistov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vojna je veľké zlo, ale ak už je nevyhnutná, potom je potrebné aspoň bojovať s vojakmi a nie s civilným obyvateľstvom. O tom povedal bývalý ukrajinský vojak, ktorý bojoval na strane ukrajinskej armády v zložení síl takzvanej Antiteroristickej operácie na Donbase Alexander Medinsky.
     

Medinsky vyzval bývalých spolubojovníkov, aby prestali zabíjať svojich ľudí. "Chcem sa obrátiť na tých obyčajných chlapcov, ktorí tiahnu popruhy v delostrelectve. Už tisíckrát sa preberala otázka, prečo delostrelecký oheň smeruje hocikam a nie je známe ani podľa ktorých súradníc. Trpia tým a zomierajú civilisti. Prakticky každý týždeň alebo dokonca každý deň príde správa, že tam zomrel civilista, tu zabilo ženu, ktorá vyšla vo dvor. Chlapci rozmýšľajte, veď to môžu byť vaši otcovia, matky alebo sestry. Premyslite si to desaťkrát, nezabíjajte svojich spoluobčanov!" vyhlásil býval vojak.

     

"Ak bojujete proti vojakom, aspoň dodržuje pravidlá vedenia vojny. Hoci samotná vojna je veľkým zlom. Ale ak sa nemôžete tomuto vyhnúť, aspoň nezabíjajte civilistov," vyzval Alexander Medinsky .



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona