Bývalí profesionálni majstri sveta Ruenroeng a N'Dam do Ria

NETKY.SK • 9 Júl 2016, 12:33 • 2 min
Bývalí profesionálni majstri sveta Ruenroeng a N'Dam do Ria

VARGAS - Obaja bývalí profesionálni majstri sveta v boxe, ktorí využili ponúknutú šancu zabojovať o účasť na augustových olympijských hrách v Riu de Janeiro, prenikli pod päť kruhov.

slovakia

left justify in out

Kvalifikácia vo venezuelskom Vargase vypísaná amatérskou Medzinárodnou boxerskou asociáciou (AIBA) bola bez veľkých mien profiringu. Medzi tie známejšie patrili práve Amnat Ruenroeng z Thajska a Hassan N'Dam z Kamerunu a obaja získali miestenky do Ria. Ázijčan bol do októbra minulého roku šampiónom organizácie IBF v mušej, Afričanovi dočasne patril titul WBO v strednej váhe.

Obaja spomenutí borci sa už na olympijských hrách predstavili. Ruenrong v pekinskom štvrťfinále 2008 podľahol Purevdorjiinovi Serdambovi z Mongolska. N’Dam v tej istej fáze v Aténach 2004 nestačil na Filipínčana Johna Riela Casimera.

AIBA rozhodla o účasti profesionálov na OH na mimoriadnom kongrese 1. júna. Otvorenie olympijského turnaja sa stretlo s odporom profesionálnych organizácií, viaceré pohrozili "svojim" pästiarom rôznymi formami trestu, ak sa zapoja do diania v Riu de Janeiro. Proti pôvodným predpokladom postupne účasť na OH vylúčili veľké hviezdy svetového ringu ako Manny Pacquiao, Vladimir Kličko, Andre Ward, Amir Khan či Vasyľ Lomačenko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies