VIDEO Bývalí moslimovia chcú zastaviť prenasledovanie homosexuálov v islame

NETKY.SK • 14 August 2017, 14:10 • 2 min
VIDEO Bývalí moslimovia chcú zastaviť prenasledovanie homosexuálov v islame

LONDÝN – Skupina bývalých moslimov chce napádať akékoľvek náboženstvá, ktoré sa podieľajú na prenasledovaní menšín, vrátane homosexuálov.

slovakia

left justify in out

Takýto odkaz zanechali bývalí moslimovia po tom, čo sa zúčastnili dúhového pochodu v britskej metropole. Ich kontroverzné bannery upútali pozornosť nie len okoloidúcich, ale aj zúčastnené médiá. „Sme tu, sme neveriaci, zvyknite si na to,“ alebo „Rovnaké práva pre všetkých!“ doplnené o moslimské krajiny, kde sú ľudia kruto trestaní za svoju homosexualitu najvyšším možným trestom, trestom smrti. Skupinový protest pobúril mnohých veriacich ako aj britské moslimské organizácie, ktoré skupinku moslimských rebelov za pikantné odkazy odsúdili a spustili na nich vlnu kritiky.

 

„Rada bývalých moslimov je organizácia, ktorá sa rozhodla nedémonizovať islam ale náboženské presvedčenie moslimov," uviedol Mohammed Shafiq, výkonný riaditeľ Ramadánskej nadácie, moslimskej skupiny podporujúcej mierové spolužitie medzi všetkými komunitami žijúcich v Británii. Skupina bývalých moslimov, ktorá sa rozhodla skončiť s islamom, sa aj naďalej angažuje v moslimských záležitostiach. „Prečo sú ľudia tak veľmi posadnutí islamom? Prečo ho jednoducho neopustia a nezačnú si užívať život a slobodu?“  kladie si otázku Shafiq, na ktorú žiaľ nemá odpoveď.

 
Bangash, homosexuál z Pakistanu povedal, že skupina nemá v úmysle šíriť islamofóbiu v britskej spoločnosti, práve naopak. "Našou úlohou je šíriť toleranciu a porozumenie," dodal Bangash. Hovorca skupiny zdôraznil, že Rada bývalých moslimov bude naďalej protestovať proti prenasledovaniu menšín v islame a iných náboženstvách. 
 
"Rada bývalých moslimov nikdy nekritizovala ani neodsudzovala moslimov ako takých, kritizovala praktiky islamských extrémistov, ktorí obhajujú nenávisť a násilie voči ľuďom s rovnakou sexuálnou orientáciou," zdôraznol aktivista Tatchell, ktorý sa zúčastnil pochodu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies