Bývalí líbyjskí povstalci vtrhli do budovy parlamentu

NETKY.SK • 22 Október 2013, 18:12 • 2 min
Bývalí líbyjskí povstalci vtrhli do budovy parlamentu

LÍBYA - Niekoľko bývalých povstalcov bojujúcich proti líbyjskému vodcovi Muammarovi Kaddáfímu, ktorí dnes trpia rôznymi fyzickými postihnutiami, v utorok obsadilo budovu parlamentu v Tripolise. Urobili tak pred blížiacim sa druhým výročím vyhlásenia víťazstva nad Kaddáfího armádou.

slovakia

left justify in out

Demonštranti podľa svedkov ničili zariadenie zákonodarného zboru, v čase protestu sa však v parlamente nenachádzali žiadni poslanci a k žiadnym vážnejším fyzickým stretom preto neprišlo.

Utorňajšia udalosť je ďalším dôkazom toho, že terajší vládcovia Líbye nemajú bezpečnosť v krajine pod kontrolou. Pred dvoma týždňami bývalí povstalci uniesli samotného premiéra Alího Zajdána, neskôr ho však prepustili. Medzi niekdajšími protikaddáfiovskými bojovníkmi sú údajne aj sympatizanti teroristickej siete al-Kájda, ktorí navyše ignorujú výzvy vlády na odzbrojenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies