Bývalí koaliční partneri prišli za prezidentom s dohodou

NETKY.SK • 21 Október 2011, 21:00 • 2 min
Bývalí koaliční partneri prišli za prezidentom s dohodou

Bývalí koaliční partneri prišli za prezidentom s dohodou

slovakia

left justify in out

img

Bývalí koaliční partneri prišli na dnešné stretnutie s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom s dohodou. Tá by mala umožniť vyriešiť súčasnú patovú situáciu, ktorá vznikla po minulotýždňovom vyjadrení nedôvery vláde parlamentom.
"Ideme s tým, aby sme prezentovali prezidentovi určitý spôsob, ako vieme túto otázku vyriešiť," uviedol pri príchode do Prezidentského paláca predseda Mostu-Híd Béla Bugár. Keďže podľa neho líder Smeru-SD Robert Fico ešte v stredu (19.10.) odmietal podporiť novelu Ústavy SR, hľadali iné riešenie. "Mne sa zdá, že sme ho našli, a to bez Roberta Fica," konštatoval.
Šéf kresťanských demokratov Ján Figeľ dúfa, že nebude potrebné vysloviť novej vláde v parlamente dôveru. "A ak by to bolo potrebné, tak že SaS dodrží slovo," dodal s tým, že KDH a väčšina strán podporuje úpravu ústavy, ktorá by pri vyslovení nedôvery vláde parlamentom umožnila prezidentovi poveriť ju spravovať exekutívu do určitého termínu.
Predsedu SaS Richarda Sulíka prekvapilo to, že Fico je pripravený podporiť zmenu ústavy. "Včera to odmietol, mal by si premyslieť, čo vlastne chce a menej tu šaškovať. Každopádne, my novelu ústavy podporíme, je to veľmi rozumný krok aj do budúcna," avizoval.
S dohodou prišiel preto, lebo jeho bývalí koaliční partneri sa dostali do závozu a "nevedia, kam z konopí". "Navrhol som im určitú dohodu, prijali ju a myslím si, že budeme fungovať ďalej," doplnil Sulík.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies