Bývalému šéfovi polície Tiborovi Gašparovi súd nezrušil kolúznu väzbu

NETKY.SK • 16 Február 2021, 13:02 • 2 min
Bývalému šéfovi polície Tiborovi Gašparovi súd nezrušil kolúznu väzbu

SLOVENSKO - Bývalý policajný prezident žiadal súd o zmenu dôvodov väzby. Žiadosť mu bola zamietnutá. Rozhodnutie však nie je právoplatné, pretože sa odvolal.

slovakia

left justify in out

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu zamietol žiadosť bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara o zmenu dôvodov väzby.

 

Hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková ďalej informovala, že dôvody väzby u obvineného trvajú v nezmenenom rozsahu, konkrétne pre obavu z pokračovania v trestnej činnosti a ovplyvňovania svedkov.

 

img


„Rozhodnutie nie je právoplatné," dodala hovorkyňa. Gašpar proti rozhodnutiu podal sťažnosť, na súde žiadal zrušenie kolúznej väzby, ktorá sa ukladá pri obavách z ovplyvňovania svedkov. 

Na základe rozhodnutia súdu  z 8. novembra 2020 sú väzobne stíhaní viacerí funkcionári. Medzi nimi je i bývalý prezident policajného zboru Tibor Gašpar, bývalý šéf Národnej kriminálnej agentúry, exšéf protikorupčnej jednotky NAKA, bývalý policajt Milan M., expríslušník Slovenskej informačnej služby a tiež úradník Martin F.

 

img

 

Článok s podobnou tématikou: Kde zmizol Tibor Gašpar? Nachádza sa na tom istom mieste ako bol umiestnený zosnulý Milan Lučanský

 

Dôvodom rozhodnutia o väzobnom stíhaní bola pri väčšine z nich obava z ovplyvňovania svedkov, prípadne pokračovania v trestnej činnosti.

Polícia v rámci akcie Očistec už 5. novembra minulého roku zadržala viaceré osoby vrátane bývalých vysokých policajných funkcionárov. Spájaní sú napríklad so zločinom založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z korupčných trestných činov a z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa.
 

Súvisiaci článok: Tiborovi Gašparovi, Norbertovi Bödörovi a jeho komandu zablokovali majetok



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona