Bývalému šéfovi MMF Ratovi, vyšetrovanému pre korupciu, zhabali pas

NETKY.SK • 6 Október 2015, 18:37 • 2 min
Bývalému šéfovi MMF Ratovi, vyšetrovanému pre korupciu, zhabali pas

MADRID - Bývalému španielskemu šéfovi Medzinárodného menového fondu (MMF) Rodrigovi Ratovi, ktorý je vyšetrovaný pre obvinenia z prepierania peňazí, daňových podvodov a korupcie, zrušil madridský regionálny súd platnosť pasu. Oznámil to dnes sudca vyšetrujúci jeho prípad, informovali svetové agentúry.

slovakia

left justify in out

Sudca Antonio Serrano-Arnal dnes po trojhodinovom vypočúvaní Rata agentúre DPA povedal, že Rato sa bude musieť hlásiť raz do mesiaca na súde. Dodal, že so španielskym preukazom totožnosti môže naďalej cestovať v rámci Európskej únie.

 

Rato bol v rokoch 2004-2007 generálnym riaditeľom MMF. Predtým bol vedúcou osobnosťou španielskej vládnucej Ľudovej strany: v rokoch 1996-2004 bol ministrom hospodárstva vo vláde premiéra Josého Maríu Aznara a v rokoch 1996-2004 ministrom financií.

 

Úrady 66-ročného Rata podozrievajú, že v rokoch 2010-12 využil svoje postavenie prezidenta španielskej banky Bankia a vytvoril sieť spoločností, z ktorých časť sídlila v daňových rajoch. Vyšetrovatelia skúmajú podozrivú činnosť banky a využitie firemných platobných kariet na osobné výdavky.

Rato je v súčasnosti v Španielsku vyšetrovaný ako hlavný podozrivý aj v ďalších dvoch korupčných prípadoch.

Akúkoľvek vinu popiera.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies