Bývalému šéfovi bratislavskej realitky hrozí za podvody 15-ročné väzenie

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 15:49 • 2 min
Bývalému šéfovi bratislavskej realitky hrozí za podvody 15-ročné väzenie

BRATISLAVA - Bývalý šéf bratislavskej realitnej kancelárie JK Reality Juraj Knopp stojí pred súdom za podvody vo výške približne 1,5 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Stíhaný je väzobne a ak prokuratúra presvedčí Okresný súd Bratislava II o jeho vine, hrozí mu desať až 15 rokov väzenia. 
     

Obžaloba sa skladá z jedenástich bodov. Podľa nich si Juraj Knopp buď požičiaval peniaze, ktoré potom nevrátil, vyberal od klientov peniaze na základe kúpnych zmlúv na pozemky, avšak prevod ich vlastníctva sa už neuskutočnil a v jednom prípade mal previesť vlastníctvo pozemku za takmer 440.000 eur na základe neplatného splnomocnenia. Podľa prvého bodu obžaloby si mal od svojho známeho Petra N. požičať 130.000 eur s tým, že mu predá byt, v ktorom býval. K tomu mu však mal doložiť sfalšované potvrdenie o tom, že nemá žiadne nedoplatky vo fonde údržby a opráv a tiež mu mal tvrdiť, že byť je zaťažený 67-tisícovým úverom, ktorý riadne spláca. Poškodený už ako nový majiteľ však podľa obžaloby zistil, že v súvislosti s bytom sú evidované nedoplatky vo výške viac ako šesťtisíc eur a že byt je zaťažený záložným právom pre dva úvery v sume spolu 85-tisíc eur a nesplácajú sa. 
     

Juraj Knopp dnes na súde tvrdil, že od poškodeného Petra N. si požičiaval peniaze už dlhšie a vždy mu ich vrátil s vysokým úrokom. Podobne sa mali dohodnúť aj v uvedenom prípade, avšak všetko sa začalo vtedy, keď vo februári 2011 meškal s výplatou úroku z požičaných peňazí. "Začal mi nadávať a vyvolával každú minútu, kedy mu dám jeho peniaze," povedal s tým, že mu ich sľúbil vrátiť do dvoch týždňov. Jeho známy však chcel podľa výpovede obžalovaného pokojne spávať a tak sa dohodli, že uzatvoria kúpnu zmluvu, s ktorou však Peter N. nepôjde na kataster, ale uloží si ju v trezore pre prípad, že by Juraj Knopp peniaze nevrátil. Kúpna zmluva sa podľa neho pripravovala v renomovanej realitnej kancelárii a Peter N. vedel o oboch ťarchách na byte. "Vedel som na základe našej dohody, že mi nebudú vyplatené žiadne peniaze, lebo táto zmluva mala byť poistkou. Naša dohoda bola, že zmluvy ostanú v trezore, ja budem naďalej bývať v byte na Krížnej, platiť nájomné aj úvery," povedal na súde Juraj Knopp Vo svojej výpovedi má pokračovať aj popoludní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies