Bývalému prezidentovi Hondurasu hrozí doživotný dištanc od FIFA za korupciu

NETKY.SK • 9 November 2016, 16:40 • 2 min
Bývalému prezidentovi Hondurasu hrozí doživotný dištanc od FIFA za korupciu

BERLÍN - Bývalému prezidentovi Hondurasu Rafaelovi Callejasovi hrozí za účasť v korupčnom škandáli v štruktúrach Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) doživotný dištanc.

slovakia

left justify in out

Callejas bol hlavou stredoamerického štátu v rokoch 1990 až 1994, funkciu prezidenta Honduraskej futbalovej asociácie zastával až do augusta 2015.

 

V marci na federálnom súde v New Yorku priznal prijímanie úplatkov od športových marketingových firiem. Etická komisia FIFA navrhla pre 72-ročného funkcionára a politika doživotný zákaz činnosti vo futbale, trest ešte musí schváliť súdny panel.

 

Callejas bol medzi 16 vysokopostavenými funkcionármi FIFA, ktorých americkí vyšetrovatelia obvinili z korupcie, prania špinavých peňazí a podvodu. Škandál vypukol v máji 2015, ilegálne správanie dokázali aj bývalému prezidentovi FIFA Seppovi Blatterovi i ex-šéfovi UEFA Michelovi Platinimu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies