Bývalému hráčovi NHL diagnostikovali rakovinu hrubého čreva

NETKY.SK • 9 August 2017, 10:04 • 2 min
Bývalému hráčovi NHL diagnostikovali rakovinu hrubého čreva

CHICAGO - Bývalému hokejistovi NHL Eddiemu Olczykovi diagnostikovali rakovinu hrubého čreva. Niekdajší útočník, ktorý 16. augusta dovŕši 51 rokov, absolvoval minulý týždeň operáciu. Lekár tímu Chicago Blackhawks Michael Terry v utorok povedal, že "Olczyka čaká v nasledujúcich týždňoch ďalšia liečba vrátane chemoterapie".

slovakia

left justify in out

"Starali sa o mňa výnimoční medicínski profesionáli. Očakávam, že po skončení liečby sa vrátim k práci televízneho analytika," napísal niekdajší útočník v komuniké. "Vďaka podpore klubu Chicago Blackhawks, NBC Sports a všetkých mojich priateľov, ktorí znamenajú pre mňa všetko, som dostal ďalšiu silu, aby som s tým bojoval," uviedol.

Olczyka draftovalo Chicago v roku 1984 z tretej priečky. Počas 16 sezón v NHL si zahral v šiestich kluboch. Pomohol New Yorku Rangers k zisku Stanley Cupu v roku 1994. Kariéru bilancoval s 342 gólmi a 452 asistenciami v 1031 zápasoch. Je člen hokejovej Siene slávy USA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona