Bývalej šéfke väzníc hrozí väzenie

NETKY.SK • 25 Júl 2012, 06:34 • 2 min
Bývalej šéfke väzníc hrozí väzenie

Bývalej šéfke väzníc hrozí väzenie

slovakia

left justify in out

img

Bývalej šéfke Zboru väzenskej justičnej stráže Márii K. (59) hrozí päť rokov väzenia. Stíhajú ju za ohováranie svojho bývalého podriadeného. Dnes malo byť na Okresnom súde Bratislava 1 prvé pojednávanie, no pre chorobu neprišla a muselo sa odročovať.
      "Pán Janek už povedal všeličo, ale to, že v mojej neprítomnosti nakúpil autá za 4,5 milióna korún, nehovorí. Trvám na tom, že keď som bola na dovolenke na Kube, podpísal netransparentný nákup áut za milióny," povedala Mária K. v rozhovore pre denník Sme, ktorý bol publikovaný v auguste 2010. Na tomto tvrdení je postavená aj obžaloba prokuratúry z marca tohto roka.
      Bývalý riaditeľ logistiky na generálnom riaditeľstve justičnej stáže Ladislav Janek bol podľa vlastných slov v čase podpisu zmluvy na dovolenke. Dodal, že Mária K. týmto pred médiami zdôvodnila jeho odvolanie z riaditeľskej funkcie, on tvrdí, že sa tak stalo bez udania dôvodu. Potom mu pridelili pozíciu, ktorá nezodpovedala jeho kvalifikácii a tak odišiel do civilu. Nepravdy, ktoré o ňom bývalá šéfka justičnej stráže verejne povedala, mu vraj značne skomplikovali jeho podnikateľské plány v bezpečnostnej oblasti.
      Prezident Ivan Gašparovič ešte v roku 2008 odmietol vymenovať Máriu K. do hodnosti generál. "Bolo by veľmi nerozvážne, keby som v súčasnosti tento krok urobil," povedal vtedy prezident. Dôvodom boli viaceré trestné oznámenia voči vtedajšej šéfke justičnej stráže.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies