Bývalého trénera A-tímu SR Hippa oslovila nitrianska vízia

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 14:18 • 2 min
Bývalého trénera A-tímu SR Hippa oslovila nitrianska vízia

NITRA - Slovenský futbalový tréner Michal Hipp si sadol na lavičku FC Nitra, ktorý zostúpil po skončení uplynulého ročníka 2013/2014 z najvyššej súťaže o poschodie nižšie a bude účinkovať "len" v druhej lige.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatjedenročný rodák z Hornej Kráľovej (nar. 13. marca 1963), ktorý ešte vlani viedol spolu so Stanislavom Grigom slovenskú reprezentáciu, bol ešte pred mesiacom najvážnejším kandidátom na post kormidelníka úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava, kde napokon zakotvil český lodivod František Straka.

 

"V Nitre som doma, tam som začínal ako hráč a aj ako tréner. Poznám prostredie, hráčov i nitrianskeho fanúšika. Na prácu s mužstvom sa teším," citoval portál fortunaliga.sk slová M. Hippa, ktorého meno sa spájalo s pôsobením v Nitre už viackrát v ostatnom období. Kandidátom na post šéfa realizačného tímu bol už na jeseň minulého roka po odvolaní Ladislava Šimča i v zime po odstúpení Vladimíra Koníka. Mužstvo spod Zobora napokon prevzal teraz v lete - pred druholigovým účinkovaním, aj v súvislosti s novým strategickým partnerom, ktorý je na ceste do klubu. "Mal som viaceré rokovania s primátorom mesta a garantoval mi finančnú stabilizáciu. Nie mne osobne, ale celému mužstvu. Ponuka ma oslovila a takisto aj vízia, s akou chcú v Nitre robiť futbal," skonštatoval nový nitriansky tréner. 

 

Cieľom klubu vraj nebude okamžitý návrat do najvyššej slovenskej súťaže. "Nie sme do ničoho tlačení. Chceme v prvom rade stabilizovať tím s výhľadom do budúcnosti. Budeme pracovať s našimi odchovancami. Samozrejme, plány vrátiť sa medzi elitu nebude možné realizovať, keď mužstvo vhodne neposilníme aj skúsenými hráčmi. Ich mená nebudem teraz ešte konkretizovať." 

 

Bývalý československý a slovenský reprezentant po zavesení kopačiek na klinec pôsobil predovšetkým ako asistent hlavných koučov v domovskej Nitre, Petržalke či ruskom mužstve Saturn Moskovská oblasť. Bol predĺženou rukou hlavného kormidelníka slovenskej reprezentácie Dušana Galisa (v rokoch 2003 - 2006) a následne najmä Vladimíra Weissa st. (od roku 2008 do januára 2012). Ako hlavný tréner pôsobil v Artmedii Petržalka (2006 a 2008 - 2009), Slovane Bratislava (2009) a krátkodobo samostatne aj pri národnom výbere, ktorý viedol začiatkom roka 2012. Teraz chce zabojovať na lavičke druholigovej Nitry, ktorá patrila medzi futbalové bašty na Slovensku. "Nevnímam to ako výzvu. Klub nie je v najľahšej situácii, opakujem však, v tomto prostredí som doma. Mnohých chlapcov poznám odmalička, sledoval som ich futbalové kroky v nitrianskej akadémii. Mám zmapované nielen A-mužstvo Nitry, ale aj béčko a 'devätnástku'. Neviem, čo očakávať od druhej najvyššej súťaže a jej nového modelu, momentálne sa však sústredím na to, aby som tím dobre pripravil na štart novej sezóny," dodal Michal Hipp. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies