Bývalého sovietskeho prezidenta Gorbačova hospitalizovali

NETKY.SK • 10 Október 2014, 06:15 • 2 min
Bývalého sovietskeho prezidenta Gorbačova hospitalizovali

MOSKVA - Bývalý prezident Sovietskeho zväzu Michail Gorbačov je hospitalizovaný v nemocnici. Informáciu potvrdil vo štvrtok ruskej tlačovej agentúre RSN samotný Gorbačov.

slovakia

left justify in out

"Môj zdravotný stav bol posledných sedem dní znesiteľný, ale dnes som v nemocnici. Pozorujú ma, všade na sebe mám hadičky," uviedol 83-ročný Gorbačov a dodal, že choroba mu zabránila sledovať týždeň odovzdávania Nobelových cien.
      

Gorbačov dostal v roku 1990 Nobelovu cenu za mier. Väčšia otvorenosť, ktorú Gorbačov zaviedol v sovietskej spoločnosti, mu pomohla získať dôveru na medzinárodnej politickej scéne. Zaslúžil sa o zmiernenie napätia vo svete, ukončenie studenej vojny a rozpad sovietskeho bloku.
      

Gorbačov bol prvým a posledným prezidentom Sovietskeho zväzu (ZSSR). Z úradu odstúpil v decembri 1991, keď 11 bývalých sovietskych republík založilo Spoločenstvo nezávislých štátov (SNŠ), čím sa vlastne rozpadol Sovietsky zväz. V posledných rokoch sa Gorbačov často lieči v nemeckých nemocniciach, keďže ho trápi vážna forma cukrovky, pripomenula ruská tlačová agentúra RIA Novosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona