Bývalého šampióna Vuelty uväznili za krádež mobilu

NETKY.SK • 27 Október 2016, 14:15 • 2 min
Bývalého šampióna Vuelty uväznili za krádež mobilu

ALICANTE - Aitor González v roku 2002 vyhral cyklistické preteky Okolo Španielska, o štyri roky neskôr ukončil kariéru a odvtedy mal už niekoľkokrát problémy so zákonom.

slovakia

left justify in out

Najnovšie 41-ročného bývalého úspešného profíka zadržali policajti v španielskom meste Alicante a uväznili ho po krádeži mobilného telefónu. Víťaz dovedna siedmich etáp na pretekoch Grand Tour sa bráni tým, že za výtržnosťou s rozbitým oknom na obchode a krádežou mobilu je jeho známy, ktorého náhodou stretol v tú noc na oslave. "Nemôžem za to, len som sa ocitol pri objekte, kde bolo rozbité okno. Má to na svedomí tá druhá osoba, čo bola práve so mnou. Tá však z miesta činu ušla," cituje Gonzáleza portál diarioinformacion.com.

 

Bývalý člen tímov Kelme, Fassa-Bortolo či Euskaltel-Euskadi počas krátkej, iba 7 rokov trvajúcej profikariéry, dosiahol niekoľkých významných úspechov, ale po nej si začal plniť aj register trestov. V roku 2007 šoféroval pod vplyvom alkoholu a kokaínu, o rok neskôr ho uväznili za to, že zbil človeka, ktorý mu dlhoval peniaze. O ďalšie tri roky sedel vo väzení za bankový podvod. Záver jeho kariéry sprevádzal dopingový prehrešok, keďže bol dvakrát pozitívny na metabolit metyltestosterónu. Cyklista tvrdil, že zakázaná látka sa vyskytla v doplnku k jeho strave. González bol aj jedným z klientov lekára Eufemiana Fuentesa, neslávne známeho dopingového špecialistu, o ktorom sa tvrdí, že pripravil o sľubne rozbehnuté kariéry viacerých športovcov. "Neverím, že Fuentes podával cyklistom zakázané látky. V mojom prípade to boli len vitamínové prípravky," citovali ešte pred rokmi Gonzáleza španielske médiá. Správa o Aitorovi Gonzálezovi sa objavila na špecializovanom webe Cyclingnews.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona