Bývalého rakúskeho ministra financií obžalovali v dvoch korupčných kauzách

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 15:04 • 2 min
Bývalého rakúskeho ministra financií obžalovali v dvoch korupčných kauzách

VIEDEŇ - Rakúska špeciálna prokuratúra vzniesla dnes obžalobu voči bývalému ministrovi financií Karlovi-Heinzovi Grasserovi a ďalším 15 osobám, ktoré sú podľa nej zapletené do korupčných škandálov ohľadne privatizácie bytového podniku BUWOG a prenájmu priestorov v budove Terminal Tower v meste Linz.

slovakia

left justify in out

Umožnila tak začatie "mamutieho procesu", ktorého termín zatiaľ nie je možné odhadnúť, informovala rakúska verejnoprávna stanica ORF. Niekdajšiemu politikovi Grasserovi, ktorý bol ministrom financií Rakúska v rokoch 2000-2007, a jeho spoluobžalovaným hrozí v prípade dokázania viny až desaťročný pobyt vo väzení. Obžaloba však zatiaľ nie je právoplatná a obvinení sa môžu proti nej odvolať.

 

Rakúske orgány začali údajnú rozsiahlu korupciu vyšetrovať ešte v roku 2009, pričom celkové škody boli vyčíslené na približne desať miliónov eur. Grasser a ďalšie osoby súčasne čelili vyšetrovaniu aj vo viacerých iných kauzách, dostatok dôkazov o korupcii však prokurátori dokázali zhromaždiť len v uvedených dvoch prípadoch, uviedla ORF.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies