Bývalého prezidenta maďarskej plaveckej federácie zadržali pre podozrenie z objednávky vraždy

NETKY.SK • 18 Apríl 2018, 11:23 • 2 min
Bývalého prezidenta maďarskej plaveckej federácie zadržali pre podozrenie z objednávky vraždy

BUDAPEŠŤ - Polícia v Maďarsku zadržala niekdajšieho dlhoročného prezidenta tamojšej plaveckej federácie Tamása Gyárfása pre podozrenie z objednania vraždy obchodného rivala Jánosa Fenyőa v roku 1998.

slovakia

left justify in out

Fyzickú likvidáciu vtedy takmer 44-ročného podnikateľa si mal Gyárfás objednať u šéfa tamojšej mafie Tamása Portika. Ten túto žiadosť presunul na slovenského kriminálnika a viacnásobného vraha Jozefa Roháča alias Potkana. Levičan v Budapešti zastavil Fenyővo auto a obeť zastrelil. Roháča v Maďarsku odsúdili na doživotie, objednávateľ bol však až dosiaľ neznámy.

Gyárfás pôsobil na čele maďarského plávania v rokoch 1993-2016, činný bol aj vo svetových a európskych plaveckých organizáciách či Maďarskom olympijskom výbore. Z líderskej pozície tamojšej národnej federácie odstúpil v novembri 2016, iba niekoľko mesiacov predtým, ako krajina hostila majstrovstvá sveta v dlhom bazéne. Jeho odstúpenie dôsledne žiadala maďarská plavecká hviezda a trojnásobná olympijská víťazka Katinka Hosszúová.

Šesťdesiatdeväťročný Gyárfás podnikal v oblasti médií a vybudoval jednu z najväčších maďarských spoločností v tomto odbore, ktorá zastrešovala populárne časopisy, noviny či televízne stanice. Jeho rivalita s Fenyőm, producentom sledovaného ranného programu v štátnej televízii, bola dobre známa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies