Bývalého prezidenta Georgea H. W. Busha (90) prepustili z nemocnice

NETKY.SK • 30 December 2014, 19:59 • 2 min
Bývalého prezidenta Georgea H. W. Busha (90) prepustili z nemocnice

AUSTIN - Bývalého amerického prezidenta Georgea H. W. Busha (90) dnes prepustili z nemocnice v texaskom Houstone, kde strávil týždeň pre ťažkosti s dýchaním. Informoval o tom exprezidentov hovorca Jim McGrath vo vyhlásení.

slovakia

left justify in out

"Prezidenta Busha dnes prepustili z houstonskej Metodistickej nemocnice. Teraz odpočíva doma. Je vďačný lekárom a zdravotným sestrám za ich vynikajúcu starostlivosť," dodal McGrath, ktorého citovali tlačové agentúry Reuters a AP.
     

Pred týždňom odviezla sanitka Busha do nemocnice z preventívnych dôvodov po tom, ako ho postihla dýchavičnosť.
     

Pred dvoma rokmi bol Bush v rovnakej nemocnici takmer dva mesiace kvôli liečbe kašľa súvisiaceho s bronchitídou a ďalším zdravotným problémom.
     

Bush je najstarším žijúcim bývalým americkým prezidentom. Má formu Parkinsonovej choroby, v dôsledku ktorej je odkázaný na invalidný vozík. V nemocnici sa ocitol aj v roku 1991 ešte za pôsobenia vo funkcii 41. prezidenta USA, keď bol uňho zaznamenaný nepravidelný rytmus srdca.
     

Svoje 90. narodeniny oslávil Bush v júni tohto roka tandemovým zoskokom padákom neďaleko svojho letného domu v štáte Maine. Odkedy odišiel z Bieleho domu, oslávil takto narodeniny najmenej trikrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies