Bývalého premiéra Petra Nečasa obvinili z podplácania trojice poslancov ODS!

NETKY.SK • 12 Február 2014, 06:40 • 2 min
Bývalého premiéra Petra Nečasa obvinili z podplácania trojice poslancov ODS!

PRAHA - Bývalý český premiér Petr Nečas (ODS) bol dnes popoludní obvinený z podplácania troch bývalých poslancov ODS. Za takzvané trafiky pre Petra Tluchořa, Ivana Fuksu a Mareka Šnajdera mu hrozí väzenie v trvaní jeden až šesť rokov. Proti obvineniu podá sťažnosť, informovali Novinky.cz s odvolaním sa na Nečasovho advokáta Josefa Lžičařa.

slovakia

left justify in out

O  začatí trestného stíhania Nečasa informoval ako prvý právny zástupca Tluchořa Marek Nespala, Lžičař to neskôr potvrdil.

Vrchný štátny zástupca Ivo Ištvan denníku Právo povedal, že teraz nemá verejnosti čo povedať. Petr Nečas telefón nedvíhal.

Trojica bývalých poslancov už stíhaná nie je. Ich stíhanie zastavil vlani Najvyšší súd s tým, že sa na nich vzťahovala poslanecká imunita, keď na pôde parlamentu rokovali o tom, že umožnia svojím odchodom schválenie daňového balíčka. Tluchoř, Fuksa a Šnajder sa teraz sa domáhajú na ministerstve odškodnenia za nezákonné stíhanie.

Novinky.cz citujú slová hovorcu ODS, ktorej je Nečas stále členom, o tom, že je potrebné vyčkať na výsledok vyšetrovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies