Bývalého premiéra Ehuda Olmerta predčasne prepustia na slobodu

NETKY.SK • 29 Jún 2017, 16:15 • 2 min
Bývalého premiéra Ehuda Olmerta predčasne prepustia na slobodu

JERUZALEM - Izraelské úrady vo štvrtok rozhodli o predčasnom prepustení bývalého izraelského premiéra Ehuda Olmerta, ktorý si odpykával 27-mesačný trest odňatia slobody za korupciu. Pokiaľ nenastane nejaký nepredpokladaný vývoj udalostí, Olmerta prepustia na slobodu 2. júla, informoval hovorca väznice Assaf Librati.

slovakia

left justify in out

Izraelský minister spravodlivosti namietal proti rozhodnutiu predčasne prepustiť Olmerta a minulý týždeň vyzval políciu, aby prešetrila, či sa nedopustil trestného činu, keď jeho právnik opustil celu s kapitolou jeho nepublikovanej knihy, ktorá obsahuje "citlivé bezpečnostné informácie". Väzenie ale nariadilo 71-ročného Olmerta prepustiť.

Olmerta odsúdili v roku 2014 po rozsiahlej kauze, v rámci ktorej ho obvinili z prijímania úplatkov za propagáciu stavebného projektu v roku 2006, teda ešte pred tým, než sa stal premiérom. Jeho uväznením sa skončili mierové snahy Izraela nadviazať vzťahy s Palestínčanmi a začala sa éra Benjamina Netanyahua, ktorý nastúpil do premiérskeho kresla v roku 2009.

Expremiéra minulý týždeň hospitalizovali po tom, ako sa sťažoval na bolesť v hrudníku, no po niekoľkých dňoch ho prepustili a vrátil sa naspäť do väzenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona