Bývalého piťovca odsúdili na štyri roky nepodmienečne

NETKY.SK • 16 August 2017, 15:56 • 2 min
Bývalého piťovca odsúdili na štyri roky nepodmienečne

BANSKÁ BYSTRICA – Trest odňatia slobody na štyri roky nepodmienečne a trest prepadnutia majetku uložil dnes senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici pre 34-ročného expiťovca Dávida Vyskočila z Bratislavy. Vyskočil sa priznal, že členom bratislavskej zločineckej skupiny „piťovci“ bol minimálne od roku 2002 do roku 2016.

slovakia

left justify in out

Senát tak rozhodol po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry a bývalý príslušník bratislavského podsvetia zo skupiny piťovcov. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči nemu neodvolá. Predseda senátu hneď nariadil aj výkon trestu. Vyskočil môže požiadať o podmienečné prepustenie z väzenia po odpykaní dvoch tretín trestu, ktorý si odpyká v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

V skupine Vyskočil pôsobil v nižších štruktúrach ako biletár, ale bol aj príslušníkom výjazdov. Tieto skupiny gangu operatívne riešili problémy a konflikty, ktoré mali podnikatelia, resp. osoby patriace do ochrannej sféry pôsobenia piťovcov. S ďalšími príslušníkmi skupiny ho zadržala Národná kriminálna agentúra (NaKA) pri akcii s názvom Gondola v polovici júna minulého roka. Bol tiež obžalovaný, že sa s ďalšími osobami podieľal na vražde študenta Daniela Tupého. Okresný súd Bratislava I ho však spod obžaloby oslobodil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies