Bývalého pakistanského prezidenta Parvíza Mušarrafa znova zatkli

NETKY.SK • 10 Október 2013, 18:30 • 2 min
Bývalého pakistanského prezidenta Parvíza Mušarrafa znova zatkli

ISLAMABAD - Pakistan opäť zatkol bývalého prezidenta Parvíza Mušarrafa po obvineniach, že je osobne zodpovedný za smrť viac ako 100 ľudí, keď v roku 2007 prikázal komandám, aby zaútočili na Červenú mešitu. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Operácia kománd nasledovala po týždeň trvajúcej patovej situácii medzi prívržencami mešity a bezpečnostnými zložkami. Opätovné zadržanie exprezidenta prišlo po tom, ako mu súd povolil možnosť prepustenia na kauciu v troch ďalších prípadoch. V stredu jeho právnik povedal, že Mušarraf môže opustiť krajinu. Sťažnosť na Mušarrafa v prípade incidentu v Červenej mešite podali pred dvoma týždňami na príkaz sudcu. Bývalý prezident bol nútený odstúpiť z úradu, keď sa pokúsil odvolať šéfa pakistanskej justície. V roku 2008 odišiel Mušarraf do exilu, avšak v prvej polovici tohto roka sa vrátil. Jeho cieľom bolo znovu sa pokúsiť o politický vzostup.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona