Bývalého nemeckého kňaza odsúdili na vyše 8 rokov na psychiatrii za zneužívanie detí

NETKY.SK • 22 Február 2018, 15:41 • 2 min
Bývalého nemeckého kňaza odsúdili na vyše 8 rokov na psychiatrii za zneužívanie detí

DEGGENDORF - Bývalého nemeckého kňaza odsúdili na 8,5 roka odňatia slobody, ktoré by mal stráviť v psychiatrickom zariadení. Rozhodol o tom vo štvrtok krajinský súd v bavorskom Deggendorfe.

slovakia

left justify in out

Sudca Thomas Trautwein uviedol, že otázka následného preventívneho zadržiavania bude závisieť od výsledku liečby. Podľa sudcu takáto terapia potrvá veľa rokov a jej úspech je neistý, avšak obvineného priznanie otvorilo možnosť, že ho v istom bode prepustia.

 

Súd zistil, že muž z Wuppertalu od polovice 90. rokov sexuálne zneužil piatich chlapcov pri viac ako 100 príležitostiach. Taktiež ho usvedčili zo zámerného ublíženia na zdraví, falšovania dokumentov a prechovávania pornografického materiálu s mladistvými.

 

V rokoch 2003 až 2009 strávil muž päť a pol roka vo väzení za sexuálne delikty po verdikte krajinského súdu v Karlsruhe. V roku 2008 ho cirkevný súd zbavil kňazstva, dodáva agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona