Bývalého moldavského premiéra odsúdili za korupciu na 9 rokov nepodmienečne

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 18:37 • 2 min
Bývalého moldavského premiéra odsúdili za korupciu na 9 rokov nepodmienečne

KIŠIŇOV - Bývalého moldavského premiéra Vlada Filata poslal dnes súd v metropole Kišiňov na deväť rokov do väzenia za prijímanie úplatkov a účasť na defraudáciách. Súčasne rozhodol o skonfiškovaní jeho majetku vrátane nehnuteľností, áut a akcií.

slovakia

left justify in out

Filata, ktorý bol premiérom v rokoch 2009-2013, zatkli vlani v októbri pre podozrenie z prijatia veľkého úplatku v súvislosti s bankovým škandálom, ktorý takmer spôsobil bankrot krajiny. Bol podozrivý, že prijal úplatok vo výške asi 260 miliónov dolárov, aby pomohol podnikateľovi Ilanovi Shorovi získať kontrolu nad bankovými účtami štátu.

 

Shora zatkli 24. júna pre podozrenie z prepierania peňazí v súvislosti so zmiznutím jednej miliardy amerických dolárov z troch moldavských bánk v roku 2014.

 

Filat podľa agentúry AP akúkoľvek vinu odmieta a svoj proces označil za politicky motivovaný.

 

Proces sa však ešte neskončil a podľa agentúry Moldnews sa odsúdený, rovnako ako aj prokuratúra, proti rozsudku odvolajú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona